Bloemverhalen

Vertellen & vertalen met BLOEMVERHALEN

Via BLOEMVERHALEN vertel ik persoonlijke verhalen met bloemen. Ik vertel over hoe iemand is en maak unieke eigenschappen zichtbaar met hulp van de kleur en vorm van de bloemen. Een bloemverhaal is meer dan een bloemstuk, het is eerder een bloemlandschap. Het is een groot uniek kado, iets wat je bijvoorbeeld samen geeft als eerbetoon aan een medemens. Met hulp van de bloemverhalen kan ik vertellen hoe bijzonder diegene was en wat hem/haar siert. Ik vertel hun levensverhaal in geuren en kleuren. Met de bloemen schik ik, ik speel, laat zien wat ze zeggen.

Vanuit gevoel Dit creatieproces laat ik vanuit mijn gevoel gebeuren. Ik vertel niet vanuit de historische betekenis van bloemen maar ik vertel hoe ik de kracht van die bloem zie en wat deze specifieke bloem vertaalt. De bloemen vertellen het verhaal: Ik omschrijf een situatie en de bloem geeft als het ware door zijn vorm, kleur en geur de verbeelding daarvan weer. De bloemcreatie vertaalt het (levens)verhaal van diegene waarvoor het is bestemd

Met passie Het is prachtig om zo verhalen te kunnen vertellen, het verbeeldt mét gevoel, vanuit gevoel & vanuit passie.

Voor wie stil wil staan bij het leven Dit soort bloemwerken passen bij alle soorten vieringen. Of je een bijzondere verjaardag viert, gezond bent verklaard, een jubileum viert of afscheid neemt. Het is voor mij een voorrecht om zo met bloemen te kunnen en mogen werken.

Ik laat bloemen spreken voor de persoon die het verdient.

PERSOONLIJKE AANDACHT ALS WERKWIJZE luisteren-verbeelden-vertellen Luisterend oor Ik luister naar jou als je vertelt hoe de persoon is of was en schrijf hiervan een verhaal. Dat verhaal vertaal ik in een bloemcreatie. Ik luister en noteer wat in me opkomt.

Verbeeldende handen Hierbij ontstaat een beeld in mijn hoofd hoe de creatie eruit zal komen zien. Ik communiceer als het ware met behulp van de bloemen, in mijn bloematelier schik ik de bloemen en noteer het verhaal met de hand op papier.

Mijn reizende stem (of mijn vertellende stem) Ik maak het bloemstuk/boeket en geef daarbij het verhaal mee op papier, of ik lees het verhaal voor wanneer ik het bezorg. Bij een uitvaart is er ook de mogelijkheid dat ik het verhaal vertel tijdens de dienst, zo neem ik de nabestaanden mee op het levenspad van de overledene.

Een blijvende herinnering Een bloemstuk is tijdelijk, het verhaal samen met foto’s van het bloemverhaal is een blijvende herinnering aan een dierbaar moment.

(Zo kan ik vertellen met de bloemcreatie over de persoon in kwestie.)